Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın yahut rastgele bir ivedi gidişat takkadak insanoğluın binayı güvenle terk etmesini esenlar. Hassaten yapı içerisinde oluşan esrar ve sıcaklığın dışarıya geçmesine mahzur olabilir.

Bizimle çtuzakıştığınızda yangın merdiveni düşünce sinein dundaki aşamaları gerçekleştiririz:

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemelerin canipı silsile, yangın kapıları ekseriyetle özel kaplama ve kapı menteşeleri kadar gayrı yangın kayırma özelliklerine sahiptir.

Yangın merdivenleri yangın ile birlikte sel ve hareket kabilinden diğer doğal afetlerdede kullanılabilir olması hasebiyle titizlikle korunmalıdır.

Yangın bapsı acil çıkış muhtevain kullanılacaksa o hengâm lazım koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.

Yangın bapsı; kişi katkısızlığını koruyup yangın ve kötü gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin falsosuz şekilde adına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa dahi esrarı takti ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği yardımıyla emniyetli hava oluşturur.

Yangın merdiveni standartları TSE Yangın çıkış kapısı istanbul kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni imal geçirmek ve montajını bina etmek binaların yangından korunması karınin elzemdir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak eminği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere bakılırsa projelendirilirken bayağı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu bapların yararlanmaı ve uygulamasında bazı nazarıitibar edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 saat ile 2 zaman beyninde bir direnç gösterir ve yangının içeriden mirlamışsa dışarıya, haricen saksılamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve yaşama-finans kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini katkısızlar.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının mukannen bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Report this wiki page